Arşiv

Fosil Yakıt Nedir? Nasıl Oluşur?

Fosil yakıt nedir, fosil yakıtlar nasıl oluşur kısaca açıklayınız. Nesli tükenen canlıların, uzun seneler boyunca bozulmadan günümüze kadar ulaşmış kalıntılarına genel olarak fosil denir.

Fosil Yakıt Nedir?

Fosil yakıt ise Ölü canlı organizmalarının milyonlarca yıl boyunca oksijensiz bir ortamda belli ısı ve basınca maruz kalması ile dönüşüme uğrayıp yakıta dönüşmüş halidir. Fosil yakıtlara örnek vermek gerekirse; Kömür, petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynakları sayılabilir. Peki, Fosil yakıtlar nasıl oluşur? Cevabı için yazımızı okumaya devam edin.

Fosil Yakıt Nasıl Oluşur?

Fosil yakıtlar nasıl oluşur sorusunun cevabını aslında yazımızın başında tanımda (tanım kısmında) kısaca cevap vermiştik fakat ben bu başlık altında daha ayrıntılı bir şekilde bahsetmek istiyorum.  Canlılar yaşamı sona erdikten sonra fiziksel hava koşullarına maruz kalarak zamanla toprak, kum ya da çamur gibi koşullarla kaplanmaktadır. Bu sayede hava ile olan temas kesilir. Bu oluşumlar uzun seneler, bozulmadan durabilir. Sonrasında ise toprak altına ilerleyerek katılaşır ve fosil halini alır.

Canlıların fosilleşme durumları bazı hava koşullarından dolayı değişik bir süreçten geçebilir. Bazıları petrol olurken bazıları ise kömür ya da mermer halini alabilir. Bu fosil yakıtlar ölmüş kalıntıların milyonlarca yıl boyunca oksijensiz bir ortamda çözülmesi ile oluşur.

Bu konu ile ilgili cevaplanmış diğer sorular;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu