2023 TYT Baraj Puanı, Kaç Net?

2023 TYT barajı puanı ne kadar, TYT barajını geçmek için kaç net yapılmalı, YKS Baraj Puanı Kaldırıldı Mı? İşte Cevaplar….

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca öğrenci üniversiteli olabilmek için YKS sınavına girdi. Adaylar TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 farklı oturumda, 3 farklı teste tabi tutuldu.  Sınavla ilgili olarak adayların kafasında bir çok soru işareti bulunurken, en çok merak edilenlerden biri de  YKS sınavında puanlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan en düşük TYT baraj puanının kaç olduğuydu. Bizde sizler için en sağlam kaynaklardan yani ÖSYM‘nin kendisinden konuyla ilgili açıklamaları okuduk ve gerekli bilgileri sizlerle paylaştık. Konu ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde Ösym tarafından yapıldı.

Bu açıklamada öğrenciler arasında sıkça tartışılan ve merak konusu olan aşağıdaki soruların cevabı verilmiş oldu.

YÖK tarafından 2023 YKS’ye ilişkin alınan karara göre ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

Kaynak: yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2022/yok-ten-yks-ye-iliskin-kararlar.aspx

TYT Baraj Puanı

2023  YKS sınavında TYT puanını hesaplanabilmesi için sınav adaylarının en az 150+ puan alması gerekmektedir. Aksi halde adayın YKS sınavı başarısız sayılacak ve puanlar hesaplanmayacaktır.

YKS-TYT sınavında 150 barajını geçen adaylar puanlarının yettiği TYT puanı ile öğrenci alan bölümleri tercih edebilirler.  TYT’de barajı geçmek için en az 15 net yapılması uzmanlar tarafından TYT barajını geçebilmek için yeterlidir.

Eğer TYT ve AYT/YDT sınavlarına giren bir aday sadece TYT puanının hesaplanmasını istiyorsa 150+ alması gerekiyor.  Fakat aday AYT yada YDT puanlarının da hesaplanmasını  da istiyorsa TYT 150 Barajından çok daha fazla puan alması gerekecek.  AYT yada YDT puanları için adayların TYT sınavında en az 180+ puan alması gerekiyor. TYT sınavında 180 barajını geçemeyen adayların TYT puanları hesaplanırken, AYT yada YDT puanları hesaplanmıyor.

Uzmanlar YKS adaylarının alan sınavı (AYT / YDT)  puanlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan 180 TYT puanının,  20 net yaparak alınabileceğini açıkladı. Konu ile ilgili atladığım yada sormak istediğiniz sorular varsa yorum kısmından bize iletebilir,  editörlerimiz tarafında gerekli bilgiyi 1-2 gün içerisinde yorum olarak cevap olarak alabilirsiniz.

Exit mobile version