Bir Yurttaş Olarak Sorumluluklarımız Nelerdir?

 Her yurttaşın kanunlar karşısında bazı sorumlulukları vardır. Bir yurttaş olarak sorumluluklarımız nelerdir hiç araştırdınız mı?  Kanun koyma yetkisi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre meclise verilmiştir. Anayasada bulunan kanunların değişiklikleri ve yeni kanun koyabilme yetkisi ile getirilen kanunlar içerisinde ülke vatandaşlarının uymaları gereken kurallar belirlenmiştir.

Bu kurallara ve kanunlara uyulmaması durumunda müeyyideler de aynı şekilde belirlenmiştir. Yurttaş olarak devletin varlığını sürdürebilmesi için yerine getirilmesi gereken sorumluluklar bulunmaktadır. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi ile birlikte istenilen güven ve huzur ortamının sağlanabilmesinin yanı sıra toplum içerisindeki düzen de sağlanabilecektir.

Bir Yurttaş Olarak Sorumluluklarımız Maddeler Halinde

Ülkemizde yaşayan her vatandaşın daha güvenli ve mutlu bir yaşam sürebilmesi için devlet kurumlarının yanı sıra görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bir yurttaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirirsek, ülke olarak kalkınabilecek ve hayal edilen bir toplum yapısı içerisinde hayatımıza devam edebileceğiz. Yerine getirilmesi gereken sorumluluklar ve yapılmaması gereken kurallara uyulması temelinde buluşulursa istenilen şartların sağlanabilmesi de kaçınılmaz olacaktır.

Exit mobile version