Nefrotik Sendrom Nedir?

Temel görevi vücudumuzdaki zararlı maddeleri uzaklaştırmak ve idrar oluşturmak olan böbreklerimiz hayati önem taşımaktadır. Vücut sıvılarının ve içeriklerinin normal değerde kalmasını ve zararlı maddelerin atılmasını sağlayan böbreğin idrarla aşırı protein kaybetmesi Nefrotik Sendrom‘u oluşuyor. Böbreğin fonksiyonel en küçük ünitesi nefron süzme işlemi sırasında kan hücrelerinin ve proteinlerin idrara geçmesini engelleyen bir sistem vardır. Sistemin çeşitli nedenlerle bozulması sonucu idrara aşırı protein geçmesi sonucu meydana gelen bu hastalık vücutta çok sayıda problemi de beraberinde gelmektedir.

Nefrotik Sendromun tedavisi yapılmaz ise geri dönüşümü olmayan böbrek yetmezliğine neden olur ileri seviyesi ise hayati tehlikeler oluşturmaktadır.

Nefrotik Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Nefrotik Sendrom Tanısı Nasıl Koyulur?

Sendrom Kimlerde Görülür?

Yetişkinlerde ve çocuklarda da görülebilir çocuklarda görülme olasılığı yetişkinlere göre çok daha fazladır 2-6 yaş arasında hastalık tanısı koyulur ve kortizon tedavisi ile böbreklere bir zarar gelmeden hastalığın önüne geçilir. Hastalığın çok yüksek bir oranında hastalık bilinmeyen bir neden ile oluşabiliyor.

Nefrotik Sendrom Nasıl Tedavi Edilir?

Exit mobile version