Furacin Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Furacin krem (Furacin merhem), cilt ve deri hastalıklarının giderilmesinde kullanılan, çeşitli sosyal medya sitelerinde adından sıkça bahsettiren, ve özellikle sivilce ve akne problemi olanlara kullanıcılar tarafından tavsiye edilen bir ilaçtır. Peki,  Furacin krem nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir, fiyatı ne kadar, içeriği, yan etkileri ve  faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları için içeriğimizi okumaya devam edin.

Furacin Krem Nedir?

Bu krem, yara, kesik ve yanık gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak deride oluşabilecek bakteri ve enfeksiyonları önlemeye yarayan antiseptik bir kremdir.  Ameliyat sonrası dikiş yaraları ve izlerinin hızla iyileşmesi, bakteri ve iltihaplardan korunup direnç oluşturması, deride oluşabilecek bozuklukları ve deformasyonları tedavi etmek amacıyla da kullanılır. Furacin krem ayrıca iltihap oluşmayan lezyonlar ve diğer cilt problemleri için de kullanılabilir.

Furacin Krem Ne İşe Yarar?

Furacin, genel bir antiseptik olduğu için deri yüzeyinde üzerinde oluşan bakterileri yok etmeye ve bunların çoğalmasını engellemeye yarar. Herhangi bir nedenle cildinizde oluşan iltihaplı ve iltihapsız yaraları tedavi eden ve enfekte olmasını önleyen bu krem ayrıca dış kulak enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde de kullanılabilir.

Furacin Krem Nasıl Kullanılır?

Furacin Krem Fiyatı 2021

Reçetesiz olarak satılmayan Furacin’in 2021 yılı fiyatı 8.96 Türk Lirasıdır. Doktorunuza başvurarak yazdıracağınız bu kremi eczanelerden satın alabilirsiniz.

Furacin Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem, genel olarak herhangi bir nedenle cildinizde oluşabilecek kesik, yanık, yara ve ülserler için kullanılabilir. Ayrıca cildinizde oluşan kaşıntı, yanma, batma hissi, şiddetli cilt alerjisi ve alerjik kontakt dermatit gibi çeşitli hastalıkların tedavisi için de kullanılabilir.

Furacin Krem Yan Etkileri

Furacin Krem içerisinde yer alan etken maddeye karşı alerjiniz olabilir. Böyle bir durumda ortaya çıkabilecek yan etkileri ise şunlardır;

Furacin Krem Muadilleri

Yukarıda yer alan üç ilacı Furacin’in muadili (eş değeri) olarak kullanabilirsiniz.

Sitemizde yer alan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun ve jel ürünlerinin kullanımı için sadece doktorunuzun yönlendirmesini dikkate almalısınız. Bahsi geçen ürün/ürünler ile ilgili olarak yazılan her şey tavsiye niteliğindedir. Ürünlerin kullanımı tamamen kendi sorumluluğunuzda olup, oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda zuuh.net sorumluluk kabul etmemektedir.

Furacin Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

 

Furacin Krem ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bu krem ile ilgili aklınıza takılan soruları sizler için cevapladık.

Furacin krem yaraya sürülür mü?

Evet, sürebilirsiniz. Furacin krem yaralar üzerinde etkilidir.

Furacin krem pişik için kullanılır mı?

Furacin krem pişik tedavisinde etkili değildir. Fakat yanık tedavisinde doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılabilir.

Furacin merhem kaşıntı yapar mı?

Furacin Merhem’in en sık karşılaşılan yan etkilerinden biri de sürüldükten sonra iyileşme ile beraber kaşıntı hissi uyandırmasıdır.  Fakat kaşıntı dayanılamayacak seviyede ise bu konuyu mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

Furacin krem kortizonlu mu?

Hayır, içermez. Bu Krem kortizon içermeyen, antiseptik bir üründür.

Furacin krem yüze sürülür mü?

Ağız, burun ve göze değdirmeyecek şekilde yüz bölgesinde kullanılabilir.

Furacin krem vajinada kullanılır mı?

Hayır, Bu ürün makat ve vajina bölgesinde oluşan hastalıklar için kullanılamaz.

Furacin merhem sivilce izlerine iyi gelir mi?

Furacin Krem’i cildinizde akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanabilirsiniz. (Lütfen, bu ürünü sadece doktor yönlendirmesine uyarak kullanın.)

Furacin merhem reçetesiz satılır mı?

Furacin recetesiz olarak satın alabileceğiniz bir ürün değildir.

Furacin krem mantara iyi gelir mi?

Bu krem mantar oluşan bölgelerin tedavisi için kullanılamaz.

Furacin morluğa iyi gelir mi?

Hayır, Furacin cilt üzerindeki morlukların giderilmesinde kullanılmaz.

Exit mobile version